duminică , iulie 21 2024
Home / Sanatate / Implantologie Orala Brasov

Implantologie Orala Brasov

Informatii generale despre implantologie orala Brasov

In fiecare zi, exista pacienti ai cabinetelor de stomatologie carora li se recomanda sa opteze pentru implantologie orala Brasov. Despre aceasta procedura vom discuta in randurile de mai jos. Puteti afla ce este implantologia orala dar si de ce este recomandata, si mai ales cand este recomandata.

Implantologie orala Brasov: Ce este implantologia?

Implantologia este una dintre ramurile stomatologiei. Aceasta consta in inlocuirea dintilor lipsa cu implanturi dentare. In ceea ce priveste implanturile dentare, acestea sunt dispozitive medicale (suruburi) din titan sau din diverse alte materiale biocompatibile.

Implanturile dentare se insereaza osul maxilar sau mandibular, cu scopul de a crea o baza solida pentru a monta o coroana dentara sau o proteza dentara fixa.

Implantologie Orala BrasovAceasta procedura este realizata in mai multe etape. In primul rand, este necesara o evaluare detaliata a pacientului pentru a se stabili daca implantul ii este potrivit. O astfel de evaluare necesita examinare orala, radiografie dentara, scanari CT pentru a evalua calitatea si cantitatea oaselor.

Cand pacientul este declarat potrivit pentru implantologie orala Brasov, este planificata interventia. In timpul acesteia, implantul dentar se introduce in osul maxilar sau mandibular. Aceasta procedura este efectuata sub anestezie locala.

Ulterior, are loc procesul de oseointegrare, care se desfasoara pe durata a mai multor luni de zile. Cand acest proces este finalizat, urmeaza montarea coroanei dentare sau a protezei dentare fixe.

Beneficiile implanturilor dentare

Cand vine vorba despre implantologie orala, putem aduce multe beneficii in discutie. Implanturile dentare pot imbunatati semnificativ calitatea vietii si sanatatea unei persoane care are nevoie de ele.

De exemplu, un implant dentar restabileste capacitatea de a mesteca, si mai mult decat atat, reda aspectul cosmetic. Pentru foarte multe persoane, un zambet frumos este mai important decat multe alte lucruri, iar implanturile dentare inlocuind dintii lipsa, ajuta pacientii sa zambeasca fara probleme.

De asemenea, implanturile dentare ajuta la prevenirea micsorarii osului maxilar din cauza pierderii osoase. In plus, pastreaza sanatatea osului si gingiilor din jur. Prin aceste beneficii (si prin multe altele), implanturile dentare imbunatatesc in mod considerabil calitatea vietii.

Recomandari pentru pacienti

Pacientii care urmeaza sa beneficieze de implantologie orala trebuie sa urmeze recomandarile medicului. Daca doriti sa urmati si dvs aceasta procedura, intrebati stomatologul ce marca si model de sistem de implant dentar va recomanda.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca fumatul poate afecta procesul de vindecare si poate scadea succesul pe termen lung al implantului.

Retineti si ca procesul de vindecare pentru corpul implantului poate dura cateva luni sau mai mult, timp in care aveti de obicei un bont temporar in locul dintelui. Acestea sunt lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de procedura.

Dupa ce are loc inserarea implantului, urmati cu atentie instructiunile de igiena orala oferite de medicul dumneavoastra stomatologic. Curatarea regulata a implantului si a dintilor din jur este foarte importanta pentru succesul pe termen lung al implantului.

Efectuati vizite periodice la cabinetul medicului stomatolog. Daca implantul dumneavoastra se simte slabit sau dureros, spuneti imediat medicului dumneavoastra stomatologic.

Asadar, acestea sunt informatii generale pe care trebuie sa le cunoasteti despre implantologie orala Brasov. Cu siguranta insa, cu cat aveti la cunostinta mai multe informatii despre acest subiect, cu atat mai bine.

Cu cat cunoasteti mai multe detalii despre aceasta procedura, cu atat mai mult stiti la ce trebuie sa va asteptati de la implanturile dentare.

Check Also

Operatii Pe Pleoape

Operatii Pe Pleoape

Ce trebuie sa stim despre operatii pe pleoape? In fiecare zi in Romania sunt efectuate …