duminică , iulie 21 2024
Home / Servicii / Instalatii Electrice Cladiri de Utilitate Publica

Instalatii Electrice Cladiri de Utilitate Publica

De ce sunt utile LED-urile pentru instalatii electrice cladiri de utilitate publica?

In momentul in care vine vorba despre instalatii electrice cladiri de utilitate publica, un lucru este clar. Acestea sunt fundamentale in fiecare cladire de utilitate publica, indiferent ca discutam despre scoli, spitale, institutii guvernamentale, cladiri comerciale sau altele.

Pentru buna functionare a acestor cladiri si pentru a putea fi desfasurate diverse operatiuni in interiorul lor, este nevoie de instalatii electrice. O astfel de instalatie este cea a sistemului de iluminat, iar daca in trecut erau utilizate becurile incandescente sau fluorescente, acum sunt preferate becurile LED. Veti descoperi motive datorita carora este de preferat aceasta solutie in cladirile publice.

Instalatii electrice cladiri de utilitate publica: Iluminatul cu LED-uri

De ce sa alegi Instalatii Electrice Cladiri de Utilitate Publica? Este crucial ca o astfel de cladire sa aiba un sistem de iluminat eficient, iar LED-urile reprezinta cea mai buna solutie. Suntem de aceasta parere datorita numeroaselor beneficii pe care aceasta tehnologie poate sa le ofere.

Veti descoperi in continuare despre ce beneficii poate fi vorba cand vine vorba despre iluminatul cu becuri LED in cladirile de utilitate publica:

1. Economii mai mari de energie

Utilizarea LED-urilor aduce beneficii institutiilor care isi au sediul in cladiri publice, si care doresc sa reduca costurile cu energia. Aceasta tehnologie de iluminat este mult mai eficienta din punct de vedere energetic decat sursele alternative de iluminat.

Instalatii Electrice Cladiri de Utilitate PublicaEficienta energetica se masoara in eficacitatea luminoasa sau in lumeni utili. Acesti termeni descriu cantitatea de lumina pe care o emite un bec pentru fiecare watt de energie pe care il consuma. Iluminarea cu LED produce lumeni mai utili si iroseste mai putina energie decat alte surse de lumina.

Economiile de energie care pot fi obtinute de la luminile LED depind de luminile existente in cladiri, dar si de LED-urile alese. De exemplu, trecerea la LED-uri de la becurile incandescente ar putea duce la o imbunatatire a eficientei cu 90% . O eficienta energetica mai buna se traduce prin economii mai mari.

2. Durata de viata mai lunga a LED-urilor

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale LED-urilor este durata de viata mai lunga a becurilor. Un bec LED poate dura de trei pana la cinci ori mai mult decat un bec CFL si de pana la 30 de ori mai mult decat un bec incandescent.

In functie de modul in care folositi luminile, este posibil sa le puteti folosi cu mii de ore mai mult decat alte surse de lumina. Este posibil sa puteti continua sa utilizati o lumina LED ani de zile dupa ce ar fi trebuit in mod normal sa inlocuiti un bec cu incandescenta.

Aceasta diferenta in durata de viata a acestor surse de lumina reduce semnificativ costurile de intretinere si inlocuire ale unitatii dumneavoastra.

3. Impact redus asupra mediului

Companiile si organizatiile realizeaza importanta reducerii impactului lor asupra mediului. Utilizarea surselor de iluminat ecologice poate ajuta companiile sa respecte reglementarile guvernamentale, sa-si reduca consumul de energie si sa atraga clienti constienti de mediu.

Consumul redus de energie asociat cu luminile LED are un efect pozitiv semnificativ asupra mediului. Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie, iluminatul cu LED este cea mai eficienta dintre toate cele existente.

Multe tari din intreaga lume elimina treptat tehnologia mai putin eficienta in favoarea LED-urilor, iar adoptarea sporita a iluminatului cu LED-uri este necesara pentru a obtine emisii nete zero.

4. Siguranta si securitate sporita

Nu in ultimul rand, precizam faptul ca aceste corpuri de iluminat potrivite pentru instaltii electrice de utilitate publica sunt bune si sigure atat pentru utilizatori cat si pentru planeta.

Instalatii Electrice Cladiri de Utilitate Publica – Acestea nu contin elemente chimice daunatoare precum mercurul intalnit la iluminarea fluorescenta. Becurile LED nu contin mercur, si produc lumina folosind semiconductori. Deci nu trebuie sa va ingrijoreze nici eliminarea in siguranta a becurilor LED.

Check Also

Paza Evenimente Speciale

Paza Evenimente Speciale

Cine asigura paza evenimente speciale? In momentul in care va ganditi sa organizati un eveniment, …