joi , februarie 2 2023
Home / Nastere / Nastere Naturala Acasa

Nastere Naturala Acasa

Nastere Naturala Acasa

Mediul spitalicesc din Romania lasa de dorit in marea majoritate a cazurilor, fie in dotare sau in calitatea ingrijirilor. Ca viitoare mama este greu de acceptat ca micutul tau ar putea avea de suferit din aceasta cauza. De aceea multe femei cauta alternative care sa ofere mai multa siguranta in momentele deja incarcate emotional peste masura. Una din aceste alternative este o nastere naturala acasa cu avantaje de necontestat.

Mai usoara o nastere naturala acasa?

Nastere Naturala AcasaAcasa nu inseamna o cladire, ci un loc al sigurantei si confortului, un loc cu o atmosfera calda. Momentul mult asteptat, aparitia pe lume a celui mic va face din acesta un camin. Optand pentru nastere naturala acasa ai posibilitatea sa ii ai alaturi pe cei dragi tie fara restrictia tipica spitalului. Ei iti vor oferi sprijinul care va diminua dificultatea travaliului asa cum s-a demonstrat in numeroase studii.

Un alt motiv pentru care poti parcurge mai usor aceasta experienta este calitatea ingrijirilor acordate de cadrul medical. Nu va mai trebui sa isi imparta timpul intre saloane si femei in aceeasi situatie ca si tine. Astefel isi va concentra atentia pe nevoile tale si ale bebelusului tau fara distrageri. Iti va explica ce se intampla cu corpul tau la trecerea prin etapele travaliului si rolul respiratiei ritmate.

Conditii pentru nastere naturala acasa

Cu toate acestea siguranta este pe primul loc si trebuie sa stii cateva aspecte esentiale. Pentru inceput sarcina ta trebuie sa fie una cu risc scazut de complicatii. Asta inseamna o mama sanatoasa cu un copil in prezentatie normala, la randul lui sanatos. Ca masura de precautie sa ai posibilitatea de a ajunge la spital in sub 30min in cazul complicatiilor.

Nu in ultimul rand, daca te ingrijoreaza o eventuala epiziotomie sau cezariana, studiile au rezultate in favoarea ta. Acestea arata ca femeile care au planificat nasterea acasa au suferit mai putine astfel de interventii. Asadar merita sa iei in considerare aceasta alternativa si sa castigi mai mult control asupra experientei.