miercuri , octombrie 4 2023
Home / Casa si Gradina / Banda Metalica

Banda Metalica

Ce este si la ce se foloseste banda metalica?

In momentul in care vine vorba despre banda metalica, mentionam faptul ca aceasta este formata prin laminare la cald sau la rece. De regula, acest tip de banda este din otel conventional sau din otel inoxidabil.

In randurile care urmeaza vom discuta despre banda obtinuta in urma prelucrarii otelului inoxidabil. Ramaneti alaturi de noi pana la sfarsit si veti afla mai multe informatii interesante referitoare la aceasta.

Asadar, ce este banda metalica din otel inoxidabil?

Formate prin laminare la cald sau la rece, benzile din otel inoxidabil ofera multe avantaje fata de cele din otel conventional. Amintim avantaje cum ar fi rezistenta crescuta la coroziune, rezistenta la tractiune si ductilitatea, precum si duritatea criogenica. In plus, benzile din otel inoxidabil ofera reciclabilitate totala, creand o cerere tot mai mare in randul consumatorilor care respecta mediul.

Banda MetalicaBanda de otel inoxidabil este o forma obisnuita de otel inoxidabil si este de obicei stocata in trei tipuri: banda metalica tratabila termic, netratabila termic si preintaritea. Banda din otel inoxidabil este formata pentru a se potrivi aplicatiilor dorite.

Se foloseste prin procese precum taierea, taierea marginilor, recoacerea, forfecarea, lustruirea si finisarea personalizata suplimentara. Cel mai obisnuit, fabricate in bobina, benzile din otel inoxidabil pot fi de asemenea transformate in forme precum canale, rame, ornamente si unghiuri.

Unele aplicatii suplimentare ale benzilor de otel inoxidabil includ convertoare catalitice, materiale de constructie, supape de compresor, echipamente de spital, unelte de taiere, aparate de consum si carcase electronice. Banda de otel inoxidabil este adesea folosita in industrii precum telecomunicatii, medical, aerospatial, constructii, auto, electronica, petrochimie si prelucrarea alimentelor.

Fabricarea benzilor metalice

In ceea ce priveste o banda metalica din otel inoxidabil, aceasta este fabricata in mai multe etape. In primul rand, materiile prime sunt topite impreuna intr-un cuptor electric timp de 8 pana la 12 ore, pana cand ajung la temperatura de recristalizare.

Otelul topit este apoi turnat in forme semifabricate numite tagle, placi, tije si tuburi rotunde. Formele nefinisate sunt supuse apoi unui proces de formare, cum ar fi laminarea la rece, pentru a deveni banda de otel inoxidabil.

Procesul de laminare la rece nu se realizeaza la temperaturi care sunt in general considerate reci. Are loc la temperaturi care sunt sub temperatura de recristalizare a metalului. In timpul procesului de laminare la rece, banda de otel inoxidabil este trasa intre role. Se intampla asta pentru a fi comprimata si stransa in forma dorita, care pentru banda este foarte subtire.

Otelul inoxidabil tratabil termic poate fi de asemenea laminat la cald. Se urmeaza in general acelasi proces dar la temperaturi care sunt peste temperatura de recristalizare a metalului.

Concluzie

In mare parte, acestea sunt cele mai importante detalii legate de felul in care este fabricata banda metalica. Exista persoane care folosesc in viata de zi cu zi acest tip de banda metalica, si care doreau sa afle mai multe informatii.

Ei bine, acest articol le-a dezvaluit cum se obtine banda metalica din otel inoxidabil laminata la rece. Le-a oferit si informatii referitoare la obtinerea benzilor metalice din otel inoxidabil laminate la cald. De asemenea, a oferit informatii si despre tipurile de banda metalica din otel inoxidabil.

Si, nu in ultimul rand a oferit informatii utile cu privire la avantajele pe care le au benzile metalice din otel inoxidabil.

Check Also

Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

Ce se intampla intr-o statie asfalt Brasov? Probabil nu toata lumea stie ce este o …