sâmbătă , decembrie 2 2023
Home / Sanatate / Operatii Pe Pleoape

Operatii Pe Pleoape

Ce trebuie sa stim despre operatii pe pleoape?

In fiecare zi in Romania sunt efectuate foarte multe operatii pe pleoape. Chirurgia pleoapelor mai este cunoscuta si sub denumirea de blefaroplastie si vine cu foarte multe beneficii pentru pleoapele pacientilor.

In randurile de mai jos aveti posibilitatea de a descoperi o multime de informatii cu privire la aceasta procedura. Daca va tenteaza ideea de a opta pentru aceasta operatie a pleoapelor, cititi cu mare atentie.

Ce sunt aceste operatii pe pleoape?

Operatia de blefaroplastie , cunoscuta in mod obisnuit ca reducerea pleoapelor, este o operatie de remodelare a pleoapelor. O reducere a pleoapelor superioare va poate imbunatati vederea si va poate face sa aratati mai tanar. O reducere a pleoapelor inferioare poate ajuta la reducerea ridurilor si a umflaturii.

Operatii Pe PleoapeOdata cu varsta, muschii ni se slabesc, iar pielea isi pierde elasticitatea. Pentru pleoape, acest lucru are ca rezultat pliuri ale pleoapelor superioare si pliuri adanci ale pleoapelor inferioare. De asemenea, slabirea muschilor de sub piele permite grasimii care amortizeaza ochii in orbite sa se umfle in fata pentru a da aspectul de plin. In unele familii exista o tendinta mostenita ca pungile sa se dezvolte la inceputul varstei adulte.

Pliurile par adeseori mai grave dimineata, in special dupa perioadele de stres si lipsa somnului. Acest lucru se datoreaza faptului ca fluidul care este distribuit in mod normal in intregul corp atunci cand este in pozitie verticala tinde sa se aseze in zonele in care pielea este lasata. Amintim aici zone cum ar fi pleoapele, atunci cand o persoana este intinsa.

Procesul de imbatranire poate provoca de asemenea, caderea pleoapelor si adunarea pliurilor de piele in pleoapele superioare. Uneori exista atat de multa piele incat pleoapele superioare atarna peste gene.

Ce se va intampla inainte de operatia mea?

Va veti intalni cu chirurgul dumneavoastra pentru a vorbi despre motivul pentru care doriti o interventie chirurgicala. Veti discuta si despre ce doriti de la operatii pe pleoape. Chirurgul va nota orice boli pe care le-ati avut sau le aveti (daca este cazul).

In special, ar trebui sa le spuneti daca ati avut vreodata vreo boala tiroidiana, hipertensiune arteriala, diabet sau tulburare oculara (cum ar fi o detasare a retinei sau glaucom). Chirurgul va face, de asemenea, o inregistrare a oricaror medicamente pe care le utilizati.

Aici pot fi incluse si remediile pe baza de plante si medicamentele care nu sunt prescrise de medicul dumneavoastra.

Chirurgul dumneavoastra va va examina ochii, fata si pielea si poate face cateva fotografii pentru fisele dumneavoastra medicale. Ulterior vi se poate cere sa semnati un formular de consimtamant pentru preluarea, stocarea si utilizarea fotografiilor.

Chirurgul va va masura inaltimea si greutatea pentru a se asigura ca este sigur sa faceti o operatie. Daca sunteti supraponderal, gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, chirurgul va poate sugera sa va amanati operatia.

Daca ati avea o interventie chirurgicala sub o estetica locala , chirurgul se va asigura ca puteti sta intins si nemiscat. Chirurgul poate dori sa fiti verificat de un oftalmolog.

Cum se efectueaza operatia?

Reducerea pleoapelor poate fi efectuata sub anestezie locala sau generala (numai in spital). Intr-o procedura tipica, chirurgul face taieturi care urmeaza liniile naturale ale pleoapelor, in pliurile pleoapelor superioare si genele pleoapelor inferioare.

Prin aceste taieturi, excesul de grasime, excesul de piele si muschii lasati sunt indepartate. Daca aveti un buzunar de grasime sub pleoapele inferioare fara piele suplimentara, grasimea poate fi indepartata prin interiorul pleoapei inferioare. Toate taieturile efectuate vor fi cusute.

Check Also

Implantologie Orala Brasov

Implantologie Orala Brasov

Informatii generale despre implantologie orala Brasov In fiecare zi, exista pacienti ai cabinetelor de stomatologie …