sâmbătă , decembrie 2 2023
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Servicii de proiectare instalatii curenti slabi in cladirile vechi

Stiati ca o proiectare instalatii curenti slabi in cladirile vechi este o necesitate? Ei bine, majoritatea proprietarilor de case din zilele noastre nu isi pot imagina o casa fara internet de mare viteza si Wi-Fi, controale de automatizare a locuintei pentru facilitati precum iluminatul si muzica si sistemele de securitate actualizate cu camere.

Din acest motiv, multi constructori de case realizeaza o proiectare instalatii curenti slabi pentru cladirile noi. Pentru cele vechi se poate opta pentru proiectarea instalatiei, pentru ca locuinta sa se transforme incet dar sigur intr-o casa moderna.

Ce trebuie stiut despre proiectare instalatii curenti slabi?

O astfel de proiectare nu poate fi efectuata decat de catre o firma de specialitate, care este autorizata ANRE in acest sens. Proiectul de retea de joasa tensiune, realizat de specialisti prezinta un layout detaliat al principalelor componente si elemente. Instalarea retelelor de joasa tensiune in sine consta in mai multe etape:

  1. inspectia vizuala a obiectului;
  2. coordonarea cerintelor pentru TK;
  3. marcaj preliminar;
  4. reglarea dispozitivelor de cablare;
  5. verificarea performantei.

Proiectare Instalatii Curenti SlabiToate etapele de instalare respecta standardele moderne. Instalarea unei tensiuni joase intr-un birou sau alta camera necesita acuratete si acuratete, astfel incat instalarea este cea mai buna de incredere de catre mesteri experimentati. Calitatea tuturor lucrarilor efectuate depinde de confortul utilizarii comunicatiilor interne si de durabilitatea retelei locale.

De ce este nevoie de curenti slabi?

Astazi trebuie neaparat optat pentru o proiectare instalatii curenti slabi deoarece folosim cu totii televiziunea, internetul, interfonul, alarmele de incendiu si securitate, sistemele de cablu structurate.

Unii compara aceste retele cu sistemul nervos al corpului. Si pentru cladirile moderne, acest lucru este corect – fara linii de curent scazut nu va exista nicio legatura cu lumea exterioara si nici sisteme de securitate care functioneaza in mod normal.

Instalarea sistemelor de curenti slabi este o parte importanta a complexului de lucrari de alimentare cu energie electrica a cladirii. Nu este mai putin importanta decat asezarea cablurilor de alimentare si instalarea echipamentelor electrice.

Ei bine, daca o astfel de lucrare este prevazuta in faza de constructie, liniile de curent redus cum ar fi liniile electrice, in acest caz sunt asezate inainte de terminarea lucrarii sau in paralel cu acestea.

Ca rezultat, toate cablurile vor fi ascunse de ochii locuitorilor cladirii. Si de picioarele acestora, ceea ce este important pentru siguranta oamenilor si pentru functionarea normala a sistemului. Prin urmare, proprietarii de cladiri ar trebui sa ia in considerare instalarea retelelor de joasa tensiune inainte de a pune casa in functiune.

Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Daca acest lucru nu se intampla. Iar cladirea nou construita nu are inca acces la Internet, alarme antiefractie, televiziune prin cablu si alte retele de joasa tensiune. Costul asezarii unor astfel de sisteme va creste.

Intr-adevar, in acest caz este adesea necesara incalcarea integritatii peretilor si a tavanului (si apoi corectarea finisajului din nou). Pentru a efectua lucrari suplimentare de instalare. Ca sa nu mai punem la socoteala si faptul ca este necesara o proiectare instalatii curenti slabi.

Acest lucru merita amintit si pentru cei care planuiesc o renovare majora a cladirii. Atunci cand va ganditi la efectuarea sau actualizarea comunicatiilor vitale, nu uitati sa includeti linii de joasa tensiune in buget si in planul de lucru. Tineti insa cont de faptul ca inainte de toate, aveti nevoie de o proiectare instalatii curenti slabi.

Check Also

Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

Ce se intampla intr-o statie asfalt Brasov? Probabil nu toata lumea stie ce este o …