duminică , iulie 21 2024
Home / Servicii / Pizza Brasov

Pizza Brasov

Pizza Brasov

Veti vedea ca veti putea gasi rapid o Pizza Brasov excelenta. In ziua de azi, acest preparat este indragit de o multime de oameni. Lucrurile nu au stat insa mereu asa, pizza neffind un fel de mancare atat de iubit. Cu toate ca pizza este considerata a fi fast food, in Italia, pizza a ramas o mancare traditionala. Chiar si in ziua de azi, in aceasta tara, pizza este considerata a fi un fel de mancare indragit.

Pizza pe care o stim noi in ziua de azi a aparut in secolul al XVI-lea. Cuvantul in sine este mult mai vechi, el aparand inca din anul 997.

Pizza BrasovPizza Brasov

Inainte de aparitia preparatului pe care il stim azi, in Italia se consuma foccacia. Acest preparat se spune ca ar fi fost precursorul pizzei. Focaccia este o specialitate italiana sub forma unei paini turtite. Aceasta paine era servita de romani cu diverse topping-uri. O paine asemanatoare a aparut si in Grecia Antica. O astfel de paine, fiind indragita si de greci.

Imediat dupa descoperirea Americii, rosiile au inceput sa patrunda in Europa. Pizza Brasov a devenit astfel un fel indragit de mancare in Italia. Initial saracii mancau paine cu rosii. Pe masura ce toppping-urile au devenit mai diverse, ea a inceput sa fie pe placul tuturor.

Pizza Brasov

Cel mai cunoscut fel de pizza din Italia este cea clasica si anume Margherita. Se spune ca aceasta pizza ar fi fost creata in anul 1889. Ea a ajuns sa fie o pizza indragita chiar de regina italiei. De aici a provenit si numele acestei pizze. Culorile caracteristice ale acesteia, sunt culorile steagului Italiei, respectiv albul, verdele si rosul.

Din Italia, pizza a inceput sa devina din ce in ce mai celebra. Pe langa pizza Margherita, si pizza Marinara era la fel de cunoscuta. Odata ajunsa in Statele Unite, Pizza Brasov a inceput sa fie din ce in ce mai populara. Ea s-a bucurat atentia americanilor, acestia pretuind-o mult. In ziua de azi, pizza a devenit un fel de mancare cunoscut in toata lumea. Acest fel de mancare este cel mai celebru din lume.

Check Also

Paza Evenimente Speciale

Paza Evenimente Speciale

Cine asigura paza evenimente speciale? In momentul in care va ganditi sa organizati un eveniment, …